Stanovi i poslovni prostori

Poslovno stambena zgrada Atlantske Plovidbe smještena je u gradskom području Gruškog polja. Na ovom prostoru formiran je novi poslovni centar Dubrovnika što zgrada prati svojim oblikovanjem i namjenom. Zgrada se sastoji od tri podzemne etaže u kojoj su smještene garaže te prizemlja i pet katova. Prve tri etaže maksimalno su ostakljene čime otkrivaju svoju poslovnu namjenu dok su preostale tri, namjenjene za stanovanje, otvorene prozorima i lođama.

Prizemlje i prva etaža sadržava javni trgovačko – poslovni prostor dok su na drugoj etaži smješteni uredi Atlantske plovidbe d.d. Na trećoj, četvrtoj i petoj etaži obodno su smještena 33 stana dok će u unutrašnjosti zgrade biti dio poslovnih prostora.

Opis stanova

Na trećoj, četvrtoj i petoj etaži poslovno stambene zgrade Atlantske Plovidbe oko središnjeg atrija s vrtom obodno su smještena 33 stana (11 po etaži). Stanovi su prilagođeni konstruciji same zgrade te su funkcionalno formirani u rasponu od jednosobnih do trosobnih s površinama od 55 do 100 m2. Svi stanovi opremljeni su prostranim lođama, a veći stanovi imaju izvedenu kupaonicu kao zasebni prostor uz WC.

Svi stanovi su spojeni na centralni sustav grijanja/hlađenja koji su izvedeni po sistemu dizalica topline zrak – zrak s direktnim sustavom ekspanzije i promjenjivim volumenom radne tvari (PVRT sustav). Svaki od stanova opremljen je s panelima za regulaciju grijanja/hlađenja u pojedinim prostorijama. Paneli omogućavaju očitavanje radnih parametara, promjenu brzine vrtnje ventilatora i promjenu režima rada te imaju funkciju tajmera kao i mogućnost podešavanja rada u slučaju duljeg odsustva. Mjerenje utrošene toplinsko – rashladne energije izvedeno je za svaki stan zasebno. U hodnicima i kupaonicama stanova ugrađeno je i podno grijanje kao i radijatorsko grijanje u prostoru kupaonice. Sve stambene jedinice imati će zasebne satove za potrošnju električne energije i vode.


Za kupce stanova predviđena su do dva parking mjesta po svakom stanu na trećoj podzemnoj etaži (-3). U podzemnim etažama također su smještena i spremišta (podrumi) za svaki stan. Stanovi su povezani vertikalnom komunikacijom, liftovima i stepenicama, s podzemnim etažama pri čemu će biti odjeljeni od poslovnih korisnika zgrade. Predviđen je i video nadzor ulaza u zgradu povezan sa parlafonima.

Cijena stanova bez obzira na veličinu i poziciju iznosi 3.000 €/m2.

Poslovni prostori

Prostori prizemlja i prvog kata zamišljeni su kao javni trgovačko-poslovni prostor. Atraktivnost sadržaja, te fluktuacija ljudi, razlogom su uvođenja dvostrukog eskalatora, kao dodatne vertikalne komunikacije, koja povezuje trgovačke sadržaje prizemlja i 1.kata pa on dobiva gotovo jednaku atraktivnost kao i prizemlje. Trgovački sadržaji se grupiraju oko atrija i pješačke interne ulice. Glavni pristup u te sadržaje predviđen je iz unutrašnjosti zgrade.

Za sve dodatne informacije oko površina i raspoloživosti poslovnih prostora obratite se na naše kontakt podatke.